Gramko panda vas lepo pozdravlja

Prijavite se na prejemanje e-novic:

BLOG

Leto 2021

Zgodilo se je leto 2021, nič posebnega, pa v resnici tako polno emocij, boja, vprašanj in zmedenih odgovorov. Kako s kom in na kakšen način naprej, da bomo varni in zdravi mi, dedki in babice ter naši najmlajši zakladi.

Gramko je to leto pustil življenju prosto pot. To ne pomeni, da ni bilo idej, ogromno jih je. Zavestno smo sprejeli odločitev, da v tem letu ne izpeljemo nobenih programov glede na spreminjajočo se situacijo in vse kar le ta za sabo potegne.

Otroci, mladostniki, starši in dedki&babice, trenutno ne potrebujemo dodatnega stresa in obremenitve, ampak le kotiček za mir in sprostitev. Če le tega ne moremo zagotoviti v osnovi, potem nima smisla. Ljudje imamo radi določeno rutino in jasna navodila, če tega ni se slej kot prej sistem podre sam vase. Škoda v tem primeru je nepopravljiva.

Z optimizmom in košem novih idej zremo v leto 2022 in srčno si želimo, da se v tem letu družimo z vami tudi v živo in skupaj ustvarimo nove spomine.

Trdno verjamemo, kjer je volja tam je pot!

Dobrodošel na naši poti tudi TI!

Gramko

2020

Kot za vse, je tudi za nas in našo družinico leto 2020 minilo v znamenju spopadanja z novo realnostjo - življenje z novim virusom. Ni bilo enostavno, sploh ne, tako kot vsi veste se je naše, vaše in življenje sveta obrnilo milo rečeno marsikomu, dobesedno na glavo.

Včasih imamo občutek, da se učimo osnovne higiene od začetka, da jo omenjamo, kot da gre za višjo matematiko, pa je v resnici čista osnova in morala bi biti tako zelo samoumevna, pa kot vidimo ni. Smo na začetku.

Kljub vsemu je bilo leto 2020 tudi zelo lepo. Naši družinici se je pridružila še ena mala pandica, ki popestri naš vsak dan.

Žal pa zaradi vseh nastalih okoliščin naši programi niso bili izpeljani, da ne bi prihajalo do kakšnih neprijetnosti povezanih z zdravjem otrok (da upoštevanja vseh novih ukrepov sploh ne omenjamo). Če nam je zaradi tega hudo? Seveda je! Včasih pač ni namenjeno in z glavo skozi zid res nima pomena. Kljub temu smo bili deležni zelo prijetnih sodelovanj in podpore s strani naslednjih podjetij:

 • Mestna občina Novo mesto
 • URSA Slovenije d.o.o.
 • Gozdno gospodarstvo Novo mesto d. d.
 • Tiskarna Novo mesto d. d.
 • POT, Ljubljana, d.o.o.
 • Ognjišče d.o.o.
 • https://www.pinokio.si
 • PAGRAS d.o.o,
 • Mladinko klimatsko zdravilišče Rakitna
 • Terme in smučišče Hotel Cerkno
 • Konjeniški center Češča vas (božične ustvarjalne delavnice, december 2019)
 • Vzgojitelji, pedagogi in soc. delavci pri pripravi programov
 • Športno društvo ROG

Hvaležnost ob tem je neizmerna.

Spoznali smo ogromno čudovitih in srčnih ljudi, ki so sodelovali pri oblikovanju vsebine naših programov.

Iskrena hvala vsem za moralno, materialno in finančno podporo na naši poti, ki gre dalje…

Gramko

p.s.: Spremljate me in nas lahko na instagram profilu in fb strani

Zimske počitnice

Dragi otroci, čez dober mesec odhajamo na zimske počitnice na Cerkno.

Ker imamo zunaj tako pomladno vreme, smo prijave podaljšali do konca meseca. Torej le pogumno s prijavo, super bo.

Smučanje, plavanje, druženje v naravi, družabne igre v objemu Cerkljanskih hribov.

Prijavnico najdete na Razigrane zimske počitnice 17.2. – 21.2.2020.

Se vidimo!

Dobrodošli vsi

Tudi mi vam želimo eno luštno, zdravo in razigrano leto 2020. Ne pozabite na otroka v sebi!

Predvsem pa vam želimo zdravja in sreče ter tistih malih drobnih radosti, ki napolnijo vaše življenje! Gramko posebnih zaobljub ni sprejemal. Še naprej bo navihan, razigran, radoveden ter vas vabil, da se mu pridružite na aktivnostih in dogodkih, ki prihajajo. Odločil se je, da bo pripravil še kreativno/gibalno/razigran družinski dan. Več sledi – stay tuned.

Obljubimo vam, da se bomo trudili za kvalitetno izvedene tabore in dogodke. To bomo dosegli s super ekipo in dobro organizacijo.

Gramkova ekipa

Decembrske Delavnice - ČAROBNI DECEMBER V ČEŠČI VASI

Decembrske sobote so bile ob popoldnevih kreativno obarvane z našimi najmlajšimi in njihovimi starši. Iz pod malih prstkov so nastale res čudovite in unikatne voščilnice. Prav tako so se v kreativnosti izkazali nekateri starši. Ob tem bi želeli izpostavili kako zelo je pomembna ta kreativna povezava med staršem in otrokom. Bravo starši, držite se tega.

Seveda nismo izdelovali samo voščilnic, ampak tudi zelo zanimive okraske. Pred božičem smo imeli tudi zelo pomemben obisk iz severnega tečaja . Tako je, obiskala sta nas Božiček in njegova žena gospa Božičkova. Otroci so bili navdušeni, nekateri so bili celo malo prestrašeni. Tisti najbolj pogumni pa so se z njim tudi fotografirali. Za letošnji božič smo se dogovorili, da bo sneg in lepo vreme, tako da se bomo lahko z njim zapeljali tudi en krog. Joj to bo veselja .

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo:

 • KŠŠC Češča vas in gospodu Branetu za gostoljubje in pomoč pri ogrevanju,
 • Kreativnemu paviljonu za soustvarjanje,
 • Žabice Družinsko Varstvo,
 • Vsem udeležencem in še posebej dedku, ki je posodil plinski top. Hvala!

Se vidimo na pomladnih kreativnih delavnicah – sledite nam:
 facebook.com/GRAMKO.si
instagram.com/gramko_radovedna_panda


Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko
Gramko

Mama Panda se predstavi … (ali bolje rečeno Panda Gramko)

Vsem en prisrčen pozdrav in dobrodošli na naši luštni spletni strani. Naj vas takoj potolažim, da ideja o zavodu in organizaciji ni zrasla čez noč in daleč od tega, da je samo ideja.

Po porodniški se nisem vrnila v staro službo, z iskanjem zaposlitve tudi nisem imela sreče. Da ne posedam doma in iščem ter čakam na boljše čase, je torej edina logična pot, da še naprej delam, kar najbolje znam in mi je v osebno zadovoljstvo ter me izpolnjuje.

Za sabo imam 10 let izkušenj v organizaciji letovanj za šolske in predšolske otroke. Istočasno pa še z rezervacijskim sistemom in letovanji za organizirane skupine (športniki, družine, upokojenci in tudi skupine s posebnimi potrebami). Spekter sodelovanja in poznavanja različnih družbenih skupin ter lokacij mi je nekako domač.

Zavedam se odgovornosti in dejstva, da se z dobro komunikacijo in zavedanjem samega sebe lahko ustvarijo čudeži.

Kaj je glavni povod za mojo samostojno pot?

Definitivno je to nepopisna sreča in zadovoljstvo, ko opazuješ reakcije staršev, otrok in vzgojiteljev ob povratku z letovanj! Preprosto to moraš doživeti, da lahko razumeš! Dejstvo! Kakšno veselje je to. Vsekakor pa je celotna organizacija tudi izziv, velik izziv. S toliko ljudmi kot sodeluješ, toliko različnih situacij je potrebno uskladiti v dobro vseh.

Ker začenjam na novo, je vseeno velik izziv, vendar trdno verjamem, da bom, no bomo zmogli. Brez sodelovanja pač ni najboljših rezultatov. So samo rezultati. Mi pa želimo najboljše za naše otroke in to je edini način, da to dosežemo.

Pa začnimo …

p. s. Vem, da ne bo vedno enostavno. Brez skrbi! Vem pa tudi, da se da!