Gramko panda vas lepo pozdravlja

Prijavite se na prejemanje e-novic:

POČITNIŠKO VARSTVO – NOVO MESTO (Češča vas)


Gramkove dogodivščine v Češči vasi

V času poletnih počitnic od 20.7. - 24.7.2020 organiziramo počitniško varstvo za osnovnošolske otroke v objemu čudovite narave in živali pri Konjeniškem centru Češča vas (za OŠ otroke občine Novo mesto).

Varstvo bo potekalo vsak dan od 7:30 do 15:30.

Takoj po obilnem domačem zajtrku vas na lokacijo pripeljejo skrbni starši (skrbniki ali stari starši). Po sprejemu sledi sproščen program vse tja do 15:30 ure.

Čez teden se bomo zabavali, rajali, družili in predvsem uporabljali domišljijo. Poleg vseh aktivnosti, ki jih pripravljamo, se bomo »družili« z nekaterimi največjimi veljaki novomeške pomladi (Miran Jarc, Anton Podbevšek, Leon Štukelj, Božidar Jakac). In kdo ve, mogoče se nam pridruži še kak skriti gost.

Počitnice so namenjene vsem otrokom željnih raziskovanja, aktivnega življenja in krepitve pozitivne samopodobe.

Otrokom bo ves čas na voljo pijača (zaželeno je, da imajo s sabo svoje stekleničke za pijačo), malica in toplo kosilo. Vsi udeleženci so zavarovani. V primeru potrebe prevoza bo poskrbljeno. Ves material in animacijska ekipa sta zajeta v ceno.

Gramko

Kratek okvirni program (vsega ne izdamo v naprej, podrobnosti bodo prejeli udeleženci varstva)

Dan 1: Leon Štukelj dan

Poskrbeli bomo za zelo aktiven spoznavni dan, kjer bomo poleg novih prijateljev spoznali tudi življenje Leona Štuklja.

*Starše prosimo, da otroci pridejo športno oblečeni (ne v natikačih, japonkah ipd).

Dan 2: Glavni junak današnjega dne je Božidar Jakac

Danes bomo odkrivali svoje skrite umetniške potenciale in spoznali življenje Božidarja Jakaca. Prelevili se bomo v čisto prave Picasso mojstre in ne samo to, tudi videti bomo tako, čisto vsi. Kako bomo to dosegli, pa naj ostne skrivnost.

Dan 3: Anton Podbevšek in Miran Jarc bosta poskrbela za pravi kulturni dan

Po jutranjem zbiranju se bomo odpravili v mestno jedro Novega mesta. Obiskali bomo gledališče ter knjižico, si ogledali nekaj znamenitosti (odvisno od časa in naših »baterij«) in uživali v druženju. Malica in kosilo bosta potekala v družbi škrata. Kdo ve, mogoče nam razloži, zakaj je Novo mesto poimenovano Rudolfovo mesto.

Dan 4: Dan bomo preživeli v družbi vitezov

Ja, prav ste prebrali. Danes bomo pripravili čisto pravo viteško vas in spoznali nekaj viteških iger. Starši brez skrbi, za varnost bo poskrbljeno. Več podrobnosti sledi (samo za udeležence).

Dan 5: Osvežilni dan

Današnje skupinske igre bodo namenjene vodnim dogodivščinam. S kom, kako in kje pa naj za enkrat ostane še skrivnost. Pomembno je le, da tudi ta dan pridete otroci naspani, nasmejani in imate sabo še 1 ali še boljše 2 kompleta oblačil (danes boste lahko bosi, igre bodo potekali na travi).

Informativne prijave zbiramo na info@gramko.si oz. še rajši vidimo, da nam na e-pošto posredujete izpolnjeno PRIJAVNICO .


*Za preprečevanje širjenja COVID-19 bo poskrbljeno po navodilih NIJZ. Lahko se zgodi, da tabor/varstvo tudi odpade, če se situacija poslabša!