Gramko panda vas lepo pozdravlja

Prijavite se na prejemanje e-novic:

O NAS

Zavod Gramko je nastal z željo po povezovanju in kvalitetnem preživljanju prostega časa otrok, mladostnikov in starostnikov. Tisti vmes – STARŠI, te je potrebno malce razbremeniti, po drugi strani pa jim olajšati počitnice s tem, da lahko svoje otroke pošljejo na kvalitetne počitnice ali tabore. Ne želimo biti še eni v vrsti instant ali komercialnih ponudnikov, TEMVEČ želimo ljudem, družinam in družbi nasploh ponuditi več. Včasih je dovolj samo ura, dan, da si mamica v miru prebere knjigo, odpočije, gre na kavo. Spet drugič pa je potrebno več ‒ večdnevni tabor za otroka (mladostnika),ki ga preživi v zdravem okolju med vrstniki, kjer se počuti sprejetega, zaželenega, slišanega in uslišanega.

Za kvalitetno izveden program bo poskrbel usposobljen kader z izkušnjami iz pedagogike, andragogike, sociale in psihologije in posamezniki, specializirani za delo z otrokom ena na ena. Otrok se mora želeti naučiti živeti pozitivno, s samozavestjo, s spoštovanjem do sebe in drugih, znati opazovati okolico ... le tako bo odrastel v zrelega in odgovornega posameznika. Seveda pa je glavna odgovornost na nas odraslih že v vsakdanjem življenju, na samih taborih pa še posebej, saj se zavedamo, da ne glede na vse naše besede, je NAŠ ZGLED tisti, ki pusti dejanski pečat na otroku (in tudi odraslih).

Vodilo našega dela je naučiti in delati najmanj VSE, KAR ZMOREMO. Dati vse od sebe in se maksimalno potruditi. Naši tabori in dogodki niso varstvo, ampak del vseživljenjskega učenja, ki se začne doma, v vrtcu, šolah, na faksu in se nadaljuje v službah in spet novih družinah.

Del našega izziva je tudi sodelovanje z ostarelimi oziroma upokojenci. Starejši so poleg iskrenosti najmlajših največja zakladnica človeštva in kulture s svojimi znanji in izkušnjami. Njihove modrosti so dodana vrednost mladim, če jim le dovolimo.

V teh časih je naša odgovornost in dolžnost, da poskrbimo za svoje zdravje in zdravje naših bližnjih. To vzemimo kot osnovo za »zdravo« družbo navznoter in navzven. Zavedamo se, da to ni enostavno, je pa definitivno vredno truda in medsebojne podpore ter povezovanja.

VIZIJA IN POSLANSTVO

S svojimi dogodki, tabori in letovanji dvigniti kvaliteto preživljanja prostega časa otrok, mladostnikov in ostarelih/upokojencev na kvalitetnejšo raven. Predvsem na izmenjavanju izkušenj med generacijami.

Verjamemo, da lahko skupaj naredimo več za družbo, za naš boljši jutri. Seveda tudi v sodelovanju z naravo.

Prav narava, svež zrak in skrb za svoje zdravje (higiena) je ključ do dobrega imunskega sistema, vključno z zdravo prehrano (dovolj vitaminov in mineralov). Le, če bomo zdravi, se bomo lahko družili. Gramko

KDO JE GRAMKO

Gramko je mala radovedna in nagajiva panda, ki rada raziskuje, postavlja vprašanja o vsem, kar opazi okrog sebe. Je zvedav, zato mu nikoli ne zmanjka idej in vprašanj. Najpomembnejše pa je, da nam dnevno sporoča, kako pomemben je razvoj možganov otroka, kako pomembna je zdrava otroška domišljija. Vsak dan nas uči, kako biti najboljša podoba sebe.

Gramko tvori mlado družinico z željo pustiti v svetu in ljudeh nove spomine in lepa doživetja.

In glavno, Zavod GRAMKO se je oblikoval na podlagi 10-letnih izkušenj ustanoviteljice z organizacijo letovanj in dela z ljudmi.